Shadow

Які морепродукти слід обмежити із-за вмісту в них хімікатів, розповіли лікарі

Вчені з Гарвардського університету провели дослідження, за підсумками якого заявили, що споживання риби і морепродуктів слід обмежити. Вся справа в хімікатах, які негативно впливають на здоров’я людини.

Які морепродукти слід обмежити із-за вмісту в них хімікатів, розповіли лікарі

 

Електростанції, металургійна промисловість та техногенні катастрофи негативно впливають на якість риби. Осідає у водоймах ртуть при контакті з рядом бактерій перетворюється у метилртуть. Це високотоксична органічне з’єднання потрапляє в організм морських тварин. У дрібній рибі його рівень не дуже високий, проте у великих особинах її кількість набагато вище.

Читати також:  Відмова від куріння позбавить від серйозних хвороб

Токсини заважають роботі нервової та імунної систем, а також легень, печінки, нирок, шлунка і кишечника. Особливо небезпечні вони для мозку. Перш за все, вчені рекомендують знизити споживання морепродуктів вагітним жінкам та маленьким дітям. Найбільше хімікату в тунці, акулі, трісці, меч-риби та щуку.

Источник: newsyou.info