Shadow

Названі призводять до смертельної небезпеки головні помилки домашнього консервування

Названі призводять до смертельної небезпеки головні помилки, які допускаються при домашньому консервуванні фруктів, овочів і ягід. Вважається, що термічна обробка вбиває всі мікроби, з даної причини для поповнення запасів на зиму купують м’яті або побиті плоди.

Названі призводять до смертельної небезпеки головні помилки домашнього консервування

На ринках зустрічаються ящики з табличками: «Сливи для компоту», «Яблука на варення» та інші. Фрукти і ягоди, які мають ознаки гнилі або цвілі, містять мікотоксини, які є небезпечними сполуками. Їх відносять до канцерогенів, вони можуть спровокувати рак. Навіть при багатоступінчастої термічній обробці дані компоненти не гинуть. Злегка зіпсовані плоди можна використовувати тільки для удобрення грунту, для консервування треба купувати свіжу продукцію. При приготуванні варення потрібно використовувати абрикоси, персики або вишні, витягуючи з них кісточки, так як в них знаходиться амігдалин, що перетворюється в організмі в синильну кислоту.

Читати також:  Фахівці спростували міф про шкоду жирів при правильному харчуванні

В домашні консерви кладуть аспірин, так як він захищає плоди від псування і не викликає замутніння розчину. Медики попереджають, що у великих дозах ацетилсаліцилова кислота є токсичною і негативно впливає на слизову шлунка. Не можна переробляти зіпсовані заготовки, так як в них є цвілеві мікроскопічні гриби, що виробляють небезпечні мікотоксини.

Читати також:  Прийом статинів може призводити до виникнення небезпечної хвороби

Источник: newsyou.info