Фахівець пояснила, чому краще не робити маски для особи з натуральних, природних інгредієнтів, — це може бути абсолютно марно, а то й шкідливо.
Лікар-косметолог Олександра Гонт розповіла про те, що деякі секрети краси виявилися разюче живучими серед наших співвітчизників.
Зокрема, з таких старих пристрастей, що залишилися з часів Радянського Союзу, експерт виділила манеру робити маски з фруктів і ягід, які виявляються під рукою.
За словами косметолога, такі маски підсихають липкою масою на шкірі і дають тільки ефект миттєвого ліфтингу за рахунок стягнення – ніяких істотних плюсів станом шкіри це не приносить. Такий метод підтримки краси експерт назвала застарілим.
«Також це стосується масок з різних продуктів на зразок сметани з яйцем, меду з огірком… ці продукти крупнодисперсные, вони нікуди не проникають, і маски з них в принципі марні», — поділилася думкою косметолог.
Олександра Гонт зазначила, що не радить робити маски з природних компонентів, так як такі засоби викликають роздратування, запалення і алергічні реакції. Наприклад, сильним алергеном може виявитися для людини мед, використовуваний у багатьох рецептах масок. Лікар висловилася про те, що цілющі властивості меду в якості косметичного засобу – міф.
Косметолог підкреслила, що шкіра володіє певною часткою проникності і всмоктує біоактивні речовини, не завжди впливають на неї позитивно. Крім того, у шкіру можуть таким чином проникати хімікати, що містяться в дарах природи.
Також багато жінки тяжіють до маскам з суміші різних масел, сказала фахівець. Захоплення маслами може спровокувати «масляний дерматит» із запаленням шкіри, застерегла Гонт.