7 плюсів для здоров’я від вживання баклажанів

Баклажани можна запікати, смажити на грилі і на сковороді, тушкувати, маринувати – з цих овочів виходять не тільки дуже смачні страви, вони ще й дуже корисні.

7 плюсів для здоров'я від вживання баклажанів

Містять високий рівень антиоксидантів. Баклажани багаті антиоксидантами — речовинами, які допомагають клітинам організму захищатися від пошкоджень, що викликаються молекулами вільних радикалів. Особливо багато в цих овочах антоціанів. Один з них, насунін, довів свою ефективність у справі захисту клітин в наукових дослідженнях.

Читати також:  Быстро вылечить простуду помогут мокрые носки

Забезпечують вітамінами і мінералами. Вживання баклажанів зміцнює здоров’я завдяки вмістом цінних мікроелементів. До складу овочів входять:

Покращують кровотворення. Вживання м’якуша баклажанів сприяє виробленні червоних кров’яних тілець. У результаті підвищується рівень гемоглобіну.

Допомагають від подагри. Для подагриков плюс цих овочів – їх сечогінний ефект, у результаті з організму разом з уриною вимиваються солі сечової кислоти, що провокують запалення і болю.

Читати також:  Експерти розповіли, як зберегти рухливість суглобів

Покращують роботу внутрішніх органів. Систематичне вживання баклажанів позитивно позначається на стані багатьох органів. Наприклад, завдяки цьому очищаються жовчовивідні шляхи і кишечник, поліпшує стан судин і діяльність серця (що попереджає розвиток атеросклерозу). Також баклажани допомагають роботі нирок і печінки.

Знижують рівень цукру в крові.
У баклажанах у великій кількості містяться волокна, засвоєння яких уповільнює швидкість травлення і всмоктування глюкози в організмі. Більш повільне всмоктування робить рівень цукру в крові стійким і запобігає діабет.

Читати також:  Лікування пупкової грижі у дорослих: симптоми та методи видалення

Допомагають знижувати вагу. Баклажани повільно перетравлюються, залишаючи відчуття повного шлунку довше.

Источник: newsyou.info